Wednesday, February 9, 2011

Aku, Dia & Vintage photo contest



Annyeonghaseyo & Hello (O_o).
First tyme ambil pictures, aku selalu fokuskan pada angle. Macam2 sudut aku test;atas,bawah,tepi,kanan,kiri dan sebagainya. But nowadays, minat aku beralih kepada editing pictures. And my favourite ever will be VINTAGE or OLD SCHOOL picture effect. This style is timeless and of coz beautiful.
So, kebetulan pulak tyme usha2 blog orang lain, I came across with this contest.  Siapakah tuan punya blog yang rajin buat contest ini? Sila klik di bawah; 



So, why not give a try and asah bakat editing pictures disini :). 


Gambar-gambar yang mahu join dalam contest ini ialah:


Sebelum :
 Selepas :
Trend zaman 2008 ; photo kaki.

Sebelum :
Selepas : 
Cover ayu bersama rakan-rakan.
Sebelum : 
Selepas :
Menikmati keindahan ciptaan-Nya.






Syarat-syaratnya;

1)itu gmbaq cmna pun talak kesah jnji edit kasi nmpk vintage n oldskul n oliginal dr anda
**ade muke sndri lg bgus, so keoriginalitian trjage**
2)boleh lbih dr 1 but only da best akn di judge
**if ciplak, disqualify okey**
3)buat entry psl contest ini link kan ke sini wokey ye amoi apek....
4)folo ini belog...
5)letak ini banner kat lu punya sidebar pstu link kan ke entry wa ni okey...
6)post link anda kat komen bwh ni ye...
7)tag itu 3 atau lebih lu punya kawan2...
8)tamat tempoh smpai itu 12 MAC 2011 wokey...
**b4 wa blk msia nk end kan contest**


Mangsa-mangsa seterusnya:

May God bless me. Amin :)

6 comments:

  1. tenkiu join fidodido! ;)
    nice pic btw n gudlak! ^^

    ReplyDelete
  2. tenkui to u...
    saje2 nk cuba naseb...
    n tq...mmg nk belajar lg pasal editing pic2 nie

    ReplyDelete
  3. tq padle...
    xmng p0n xpe...
    jnji dh cube :)
    xjoin skali ke??

    ReplyDelete
  4. u too...may da best vintage picture win... ^_^

    ReplyDelete